Bagaimana kami boleh membantu anda ?
Unit Penyelarasan Pelaksanaan
Jabatan Perdana Menteri
Berita Aktiviti

Program Lawatan Mobile Team Daerah Dungun

Program Lawatan Mobile Team Daerah Dungun

DUNGUN, Isnin, 24 Februari 2020 –Pejabat Pembangunan Negeri Terengganu telah mengadakan Program Lawatan Mobile Team buat kali pertama tahun 2020 yang turut disertai oleh agensi MAIDAM, JKM ,Pejabat Daerah Dungun, Pejabat Dun Sura dan Pejabat DUN Rantau Abang. Lawatan ini melibatkan 5 buah keluarga miskin tegar yang terpilih.

Farizawati Mohd,39, yang menetap di Kg Alor Tembesu, sebak dengan kedatangan ahli lawatan ke rumahnya dan bersyukur kerana pejabat JKM akan mempermudahkan urusan beliau untuk mendapatkan bantuan bulanan. Pihak MAIDAM pula akan bantu membiayai sewa rumah selama setahun.

Selain itu, Mohd Ashid Najalhi, 49 tahun, dari Kg.Lembah menetap dirumah sewa tidak mampu membayar sewa setiap bulan dan kini hampir 2 tahun tidak dapat melangsaikan hutang tersebut. Beliau hanya menyara kehidupan dengan hanya menjual rokok tembakau di Pasar Besar Dungun. KIR mengidap penyakit kencing manis dan agak terhad untuk melakukan kerja berat. Pihak JKM dan MAIDAM akan membantu menyalurkan bantuan yang bersesuaian dengan secepat mungkin.

GALERI GAMBAR
Klik pada gambar untuk paparan sebenar

Sumber : Suziana Che Kar - Seksyen Kesejahteraan Rakyat
Kemas kini 26/02/2020

386 Capaian

PEJABAT PEMBANGUNAN NEGERI TERENGGANU
Tingkat 10, Wisma Darul Iman
20503 Kuala Terengganu
TERENGGANU DARUL IMAN

Tel : 09 - 6272000 
Faks : 09 - 6243101
Aktiviti 2020
September Ogos
   Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Besut Bil. 2/2020    Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Hulu Terengganu Bil. 3/2020    Lawatan Intervensi Ke Projek Pembinaan Baru Kompleks Sukan Hulu Terengganu    Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Marang Bil. 6/2020    Lawatan Intervensi Ke Projek Jalan Daripada Kampung Pecah Rotan Ke Kampung Mengabang Lekor, Kuala Terengganu, Terengganu    Pengundian Projek-Projek Kecil Siri 2 Pejabat Pembangunan Negeri Terengganu Tahun 2020    Lawatan Intervensi Ke Projek Pembinaan Sekolah Baharu 30 Bilik Darjah Dan Lain-Lain Kemudahan Sekolah Menengah Kebangsaan Permai, Kemaman, Terengganu    Lawatan Intervensi Ke Projek Pembinaan Sekolah Baharu 18 Bilik Darjah Dan Lain-Lain Kemudahan Sekolah Menengah Kebangsaan Serada, Kuala Terengganu, Terengganu    Program Pemantapan Organisasi PPNT, ICUJPM    Majlis Apresiasi Dan Jasamu Dikenang PPNT Tahun 2020    Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Kuala Nerus Bil. 2/2020    Lawatan Healthcheck : Projek Pembinaan Politeknik Besut Terengganu (Reka Dan Bina)    Mesyuarat Troubleshooting Projek Sakit : Projek Pemuliharaan Muara Sungai Besut, Daerah Besut, Terengganu    Lawatan Tapak Sebutharga Projek Membina Baru Longkang Serta Kerja-Kerja Yang Berkaitan Di Simpang Jalan Alor Mak Bah, Kg. Bemban, Dungun    Mesyuarat Penyelarasan Membaikpulih Prasarana Di SMK Tengku Bariah, Kuala Terengganu    Taklimat Pengenalan Serta Latihan Penggunaan MyDC2
Julai Jun Mac Februari Januari