Bagaimana kami boleh membantu anda ?
Unit Penyelarasan Pelaksanaan
Jabatan Perdana Menteri
Berita Aktiviti

Sesi Dialog Bersama Ketua Pengarah ICU JPM Dengan Pegawai Dan Kakitangan PPPNT

Sesi Dialog Bersama Ketua Pengarah ICU JPM Dengan Pegawai Dan Kakitangan PPPNT

KUALA TERENGGANU, 17 Februari 2019 – Satu Sesi Dialog Bersama Ketua Pengarah ICU JPM, YBhg. Datuk Zolkopli bin Dahalan dengan pegawai dan kakitangan Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Terengganu telah diadakan bertempat di Dewan Konvensyen, Tingkat 2, Wisma Darul Iman.

Sesi ini diadakan bertujuan sebagai satu perjumpaan antara Ketua Pengarah dengan pegawai dan kakitangan PPPNT di samping menyampaikan amanat beliau sebagai Ketua Pengarah yang baru dilantik.

Antara amanat yang disampaikan oleh Ketua Pengarah, mengamalkan prinsip neutrality, impartiality dan integrity dalam perkhidmatan awam dan perlu kembali fokus kepada matlamat fungsi asal penubuhannya sebagai agensi penyelaras, pemantau, penilai dan pelapor kepada program/projek Rancangan Malaysia Lima Tahun.

Pegawai dan kakitangan juga turut mengambil kesempatan ini untuk mengajuakan pertanyaan dan isu-isu berkaitan penstrukturan semula perjawatan, peruntukan tahunan, sumber manusia dan status kakitangan kontrak. Setiap isu yang dikemukakan telah dijelaskan dengan baik oleh YBhg. Datuk Ketua Pengarah. Sesi dialog ini berakhir pada jam 12.00 tengahari.
GALERI GAMBAR
Klik pada gambar untuk paparan sebenar

Sumber : Nor Adilah Mohd Tahir - Unit Pentadbiran
Kemas kini 19/02/2019

317 Capaian

PEJABAT PEMBANGUNAN NEGERI TERENGGANU
Tingkat 10, Wisma Darul Iman
20503 Kuala Terengganu
TERENGGANU DARUL IMAN

Tel : 09 - 6272000 
Faks : 09 - 6243101
Aktiviti 2020
September Ogos
   Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Besut Bil. 2/2020    Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Hulu Terengganu Bil. 3/2020    Lawatan Intervensi Ke Projek Pembinaan Baru Kompleks Sukan Hulu Terengganu    Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Marang Bil. 6/2020    Lawatan Intervensi Ke Projek Jalan Daripada Kampung Pecah Rotan Ke Kampung Mengabang Lekor, Kuala Terengganu, Terengganu    Pengundian Projek-Projek Kecil Siri 2 Pejabat Pembangunan Negeri Terengganu Tahun 2020    Lawatan Intervensi Ke Projek Pembinaan Sekolah Baharu 30 Bilik Darjah Dan Lain-Lain Kemudahan Sekolah Menengah Kebangsaan Permai, Kemaman, Terengganu    Lawatan Intervensi Ke Projek Pembinaan Sekolah Baharu 18 Bilik Darjah Dan Lain-Lain Kemudahan Sekolah Menengah Kebangsaan Serada, Kuala Terengganu, Terengganu    Program Pemantapan Organisasi PPNT, ICUJPM    Majlis Apresiasi Dan Jasamu Dikenang PPNT Tahun 2020    Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Kuala Nerus Bil. 2/2020    Lawatan Healthcheck : Projek Pembinaan Politeknik Besut Terengganu (Reka Dan Bina)    Mesyuarat Troubleshooting Projek Sakit : Projek Pemuliharaan Muara Sungai Besut, Daerah Besut, Terengganu    Lawatan Tapak Sebutharga Projek Membina Baru Longkang Serta Kerja-Kerja Yang Berkaitan Di Simpang Jalan Alor Mak Bah, Kg. Bemban, Dungun    Mesyuarat Penyelarasan Membaikpulih Prasarana Di SMK Tengku Bariah, Kuala Terengganu    Taklimat Pengenalan Serta Latihan Penggunaan MyDC2
Julai Jun Mac Februari Januari