Bagaimana kami boleh membantu anda ?
Unit Penyelarasan Pelaksanaan
Jabatan Perdana Menteri
Berita Aktiviti

Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Tindakan Negeri Bil. 4/2019

Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Tindakan Negeri Bil. 4/2019

KUALA TERENGGANU, 23 April 2019 (Selasa) - Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Tindakan Negeri Bil. 4/2019 yang dipengerusikan oleh YB. Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato' A. Rahman b. Yahya telah diadakan pada 23 April 2019 (Selasa) bertempat di Bilik Gerakan Negeri, Tingkat 17, Wisma Darul Iman. Mesyuarat tersebut dianggotai oleh Ketua-Ketua Jabatan/Agensi di peringkat Negeri dan Persekutuan bagi membincangkan isu-isu pembangunan terutamanya melibatkan projek-projek pembangunan dalam Rancangan Malaysia Ke-11 (RMK-11).

Kertas-kertas taklimat yang dibentangkan dalam mesyuarat pada kali ini ialah (i) Pembinaan Klinik Kesihatan Jenis 3 Dengan Kuarters (2F/2G) Manir, Kuala Terengganu, dan Pembinaan Klinik Kesihatan (Jenis 3) Dengan Kuarters Kampung Raja, Besut, Terengganu oleh Jabatan Kerja Raya (JKR) Negeri Terengganu, (ii) Status Pengambilan Balik dan Hak Milik Tanah Bagi Projek-Projek RMKe-11 Di Negeri Terengganu oleh Jabatan Ketua Pengarah Tanah Dan Galian (JKPTG) Terengganu dan (iii) Isu Dan Cadangan Penyelesaian Gelandangan Di Bandaraya Kuala Terengganu oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Negeri Terengganu selain kertas-kertas laporan yang menjadi agenda tetap mesyuarat.

Mesyuarat ditangguhkan pada jam 5.00 petang.

GALERI GAMBAR
Klik pada gambar untuk paparan sebenar

Sumber : Seksyen Pemantauan
Kemas kini 25/04/2019

370 Capaian

PEJABAT PEMBANGUNAN NEGERI TERENGGANU
Tingkat 10, Wisma Darul Iman
20503 Kuala Terengganu
TERENGGANU DARUL IMAN

Tel : 09 - 6272000 
Faks : 09 - 6243101
Aktiviti 2020
September Ogos
   Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Besut Bil. 2/2020    Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Hulu Terengganu Bil. 3/2020    Lawatan Intervensi Ke Projek Pembinaan Baru Kompleks Sukan Hulu Terengganu    Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Marang Bil. 6/2020    Lawatan Intervensi Ke Projek Jalan Daripada Kampung Pecah Rotan Ke Kampung Mengabang Lekor, Kuala Terengganu, Terengganu    Pengundian Projek-Projek Kecil Siri 2 Pejabat Pembangunan Negeri Terengganu Tahun 2020    Lawatan Intervensi Ke Projek Pembinaan Sekolah Baharu 30 Bilik Darjah Dan Lain-Lain Kemudahan Sekolah Menengah Kebangsaan Permai, Kemaman, Terengganu    Lawatan Intervensi Ke Projek Pembinaan Sekolah Baharu 18 Bilik Darjah Dan Lain-Lain Kemudahan Sekolah Menengah Kebangsaan Serada, Kuala Terengganu, Terengganu    Program Pemantapan Organisasi PPNT, ICUJPM    Majlis Apresiasi Dan Jasamu Dikenang PPNT Tahun 2020    Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Kuala Nerus Bil. 2/2020    Lawatan Healthcheck : Projek Pembinaan Politeknik Besut Terengganu (Reka Dan Bina)    Mesyuarat Troubleshooting Projek Sakit : Projek Pemuliharaan Muara Sungai Besut, Daerah Besut, Terengganu    Lawatan Tapak Sebutharga Projek Membina Baru Longkang Serta Kerja-Kerja Yang Berkaitan Di Simpang Jalan Alor Mak Bah, Kg. Bemban, Dungun    Mesyuarat Penyelarasan Membaikpulih Prasarana Di SMK Tengku Bariah, Kuala Terengganu    Taklimat Pengenalan Serta Latihan Penggunaan MyDC2
Julai Jun Mac Februari Januari