Bagaimana kami boleh membantu anda ?
Unit Penyelarasan Pelaksanaan
Jabatan Perdana Menteri
Berita Aktiviti

Penyerahan Sumbangan Bantuan Kebajikan Dan Bencana Di Bawah Pengurusan Pejabat Pembangunan Negeri Negeri Terengganu

Penyerahan Sumbangan Bantuan Kebajikan Dan Bencana Di Bawah Pengurusan Pejabat Pembangunan Negeri Negeri Terengganu

TERENGGANU, Oktober 2019Seramai sebelas (11) Ketua Isi Rumah (KIR) telah dilawati dan menerima sumbangan Bantuan Kebajian dan Bencana di bawah Pengurusan Pejabat Pembangunan Negeri sepanjang bulan Oktober 2019.

             Antara Keluarga yang terlibat ialah Ismail bin Busu, 88 tahun di Kampung Raja Tepoh. Beliau yang dijaga oleh anak sulung turut mempunyai seorang anak OKU pembelajaran dan seorang lagi menghidap penyakit barah payu dara tahap 4. Ketika dikunjungi, anak beliau dimasukkan ke hospital kerana komplikasi setelah menjalani kimoterapi. Selang beberapa hari, Pejabat ini mendapat berita bahawa anak Ismail bin Busu yang menghidap barah bayu dara telah meninggal dunia.

  Selain itu, 7 beradik yatim piatu turut dilawati di Kampung Pasir Raja. Mereka yang berumur antara 3 hingga 12 tahun kematian ibu bapa yang terlibat dalam kemalangan jalan raya kini dijaga oleh nenek sebelah ibu. Kes ini menjadi viral dan mendapat perhatian ramai pihak termasuk pemimpin setempat. Bantuan kebajikan dan bencana ini diserahkan oleh YH Dato’ Indera Nik Nasarudin bin Mohd Zawawi, Pengarah Pembangunan Negeri Terengganu dan YBrs. Tuan Haji Abdul Kahar bin Abdul Latif, Timbalan Pengarah Pembangunan Negeri Terengganu kepada ketua keluarga yang ditimpa musibah bagi meringankan serba sedikit bebanan yang ditanggung.


Sumber : Zubaidah Md Zain - Seksyen Kesejahteraan Rakyat
Kemas kini 31/10/2019

623 Capaian

PEJABAT PEMBANGUNAN NEGERI TERENGGANU
Tingkat 10, Wisma Darul Iman
20503 Kuala Terengganu
TERENGGANU DARUL IMAN

Tel : 09 - 6272000 
Faks : 09 - 6243101
Aktiviti 2020
September Ogos
   Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Besut Bil. 2/2020    Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Hulu Terengganu Bil. 3/2020    Lawatan Intervensi Ke Projek Pembinaan Baru Kompleks Sukan Hulu Terengganu    Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Marang Bil. 6/2020    Lawatan Intervensi Ke Projek Jalan Daripada Kampung Pecah Rotan Ke Kampung Mengabang Lekor, Kuala Terengganu, Terengganu    Pengundian Projek-Projek Kecil Siri 2 Pejabat Pembangunan Negeri Terengganu Tahun 2020    Lawatan Intervensi Ke Projek Pembinaan Sekolah Baharu 30 Bilik Darjah Dan Lain-Lain Kemudahan Sekolah Menengah Kebangsaan Permai, Kemaman, Terengganu    Lawatan Intervensi Ke Projek Pembinaan Sekolah Baharu 18 Bilik Darjah Dan Lain-Lain Kemudahan Sekolah Menengah Kebangsaan Serada, Kuala Terengganu, Terengganu    Program Pemantapan Organisasi PPNT, ICUJPM    Majlis Apresiasi Dan Jasamu Dikenang PPNT Tahun 2020    Mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Pembangunan Daerah (JTPD) Kuala Nerus Bil. 2/2020    Lawatan Healthcheck : Projek Pembinaan Politeknik Besut Terengganu (Reka Dan Bina)    Mesyuarat Troubleshooting Projek Sakit : Projek Pemuliharaan Muara Sungai Besut, Daerah Besut, Terengganu    Lawatan Tapak Sebutharga Projek Membina Baru Longkang Serta Kerja-Kerja Yang Berkaitan Di Simpang Jalan Alor Mak Bah, Kg. Bemban, Dungun    Mesyuarat Penyelarasan Membaikpulih Prasarana Di SMK Tengku Bariah, Kuala Terengganu    Taklimat Pengenalan Serta Latihan Penggunaan MyDC2
Julai Jun Mac Februari Januari