Bagaimana kami boleh membantu anda ?
Unit Penyelarasan Pelaksanaan
Jabatan Perdana Menteri
Berita Aktiviti 2020
Program Kasih Siswa Negeri Melaka

Program Kasih Siswa Negeri Melaka

Program Kasih Siswa 2019 bertujuan untuk memberi insentif kepada pelajar golongan miskin bagi menampung keperluan awal setelah melaporkan diri di IPTA.

Program Kasih Siswa Tahun 2019 merupakan salah satu inisiatif di bawah inisiatif didik Kasih (dKasih) bagi tahun ini yang mendapat Peruntukan Khas YAB TPM bertujuan untuk memberi inisiatif kepada golongan miskin bagi menampung keperluan setelah selesai melaporkan diri di Institusi Pengajian Tinggi (IPTA) yang telah ditawarkan.

Berdasarkan padanan data yang dierima daripada Jabatan Pendidikan Tingi (JPT), didapati bahawa sebanyak 7,567 isi rumah tersenarai bagi sesi kemasukan tahun 2019/2020 adalah mereka yang berdaftar sebagai miskin dan miskin tegar di bawah Sistem eKASIH. Daripada jumlah data yang diterima, seramai 13 pelajar telah dipilih daripada universiti, kolej komuniti dan Politieknik di negeri Melaka.

GALERI GAMBAR
Klik pada gambar untuk paparan sebenar

Sumber : Seksyen Kesejahteraan Rakyat
Kemas kini 16/01/2020

481 Capaian

PEJABAT PEMBANGUNAN NEGERI MELAKA 
Unit Penyelarasan Pelaksanaan (ICU JPM),
Jabatan Perdana Menteri,
Aras Bawah & Aras 1, Blok Laksamana Seri Negeri,
Hang Tuah Jaya, Ayer Keroh,
75450 MELAKA.

Tel : 06 - 3333 333
Faks : 06-2328 570

This is the default dialog which is useful for displaying information. The dialog window can be moved, resized and closed with the 'x' icon.